به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه «کلکسیونر مدرن» همزمان با افتتاحیه محل جدید گالری آرتیبیشن، روز ۷ مهر آغاز به کار میکند.
در این نمایشگاه آثار مهم هنرمندان از جمله نصرالله افجهای، محمدعلی ترقیجاه، ابراهیم فرجی، حسین زندهرودی، حسین محجوبی، صادق تبریزی، محمدعلی شیوایی (کاکو)، محمد احصایی، منوچهر نیازی، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، آرمان یعقوبپور، منوچهر یکتایی، جلال شباهنگی، هادی هزاوهای، عبدی اسبقی، ژازه تباتبایی، رضا درخشانی، ایران درودی، سیراک ملکونیان و بهزاد گلپایگانی به نمایش گذاشته میشود.
در توضیح این نمایشگاه نوشته شده است: «هنر مدرنیستی در ایران همچون بسیاری از پدیدههای مشابه با ورود ایران به دورهی مدرن پا گرفت و رشد کرد. تا به امروز که هنر مدرنیستی ایران صد سالی عمر کرده و نمونههای متعددی از تجربیات را از سر گذرانده است. از زمان نخستین تجربیات ابوالحسن صدیقی در اروپا تا آنچه در دهههای ۵۰ – ۱۳۴۰ رخ داد زمان زیادی نگذشت اما تجربیات و تعداد هنرمندان آنچنان رشد کردند که قیاس دستاوردهای هنر مدرن ایران در میانه سده ۱۴ با آنچه در نخستین گامها رخ داده بود، ناممکن به نظر برسد.
هنرمندان مدرنیست ایران با پیمودن چند مسیر مختلف کوشیدند تا آنچه را که از مدرنیسم اروپایی آموخته بودند درک کرده و به شکلی با مفاهیم کهنتر فرهنگ و هنر ایران آشتی دهند. شاید از همینرو باشد که هنر مدرنیستی در ایران را به ۲ شاخه تقسیم کردند که گروه اول را نوسنتگرایان خواندند و گروه دوم را مدرنیستهای آزاد؛ گروه اول کوشیدند تا آموزههایی را که از آن سوی جهان میآمد با لهجه یا بیانی ایرانی تلفیق کنند و گروه دوم کوشیدند تا هنر مدرن را مانند پدیدهای بینالمللی درک کرده و بیتوجه به میراث کهن فرهنگی و هنری ایران به سراغاش بروند؛ بی آنکه بکوشند تا لهجه یا بیانی ایرانی به آن ببخشند.
حال و پس از صد سال از نخستین تجربیات هنر مدرنیستی در ایران، هنرهای بصری ایران به نقطهای تازه رسیده است. با اینحال سخت بتوان تأثیر عمیق هنرمندان مدرنیست را در تمامی طول قرن گذشته هجری شمسی نادیده گرفت. آنها کوشیدند تا جهانی جدید را پیش رویمان بگذارند و موفق شدند».
علاقهمندان میتوانند برای بازدید از «کلکسیونر مدرن» از جمعه ۷ مهر ماه با افتتاح مکان جدید گالری آرتیبیشن تا دوشنبه ۱۷ مهر ماه در آدرس ولیعصر، بالاتر از فرشته رو به روی بانک صنعت و معدن، پلاک ۲۷/۹۸ حضور پیدا کنند.
نظر شما